top of page
P1310355.JPG

Begeleid wonen

 

De Pit biedt ruimte voor 4 jongeren in begeleid wonen voor een bepaalde duur, die afhankelijk is van de hulpvraag.  Er wordt verblijf geboden in een huiselijke sfeer/omgeving (gezinshuis). De eerste 12 weken van het verblijf worden ingezet als proefperiode (observatieperiode), waarna er gekeken kan worden naar verlenging.

De jongere heeft een eigen kamer en heeft de verantwoordelijkheid (naar vermogen) deze naar behoren in orde te houden. Zelfzorg (ADL) is een uitgangspunt en blijft het hele verblijf een aandachtspunt, waar bij veel jongeren nog veel te leren valt.  Duidelijkheid  en veiligheid (regels en afspraken) staan voorop. Door de kleinschaligheid hebben begeleiders een goed overzicht en cliënten direct persoonlijk contact. Voor sommige jongeren (denk in het bijzonder aan ASS en hechtingsproblematiek)  draagt de vertrouwdheid  van een vast gezicht bij aan duidelijkheid en een gevoel van veiligheid. Waar nodig begeleiden wij de kinderen/jongeren op gebieden naast het wonen zoals: school/studie, werk, dagbesteding, sport, etc.

 

Voor sommige kinderen/jongeren bestaat het perspectief op terugkeer naar huis, voor anderen is de situatie dusdanig dat er binnen het zorgplan gekeken wordt naar vast langdurig verblijf, zoals zelfstandig (begeleid) wonen. Er bestaat ook de mogelijkheid om een deel van de week te verblijven.

bottom of page